Zastosuj BIO-NAWÓZ ASTVIT, który dokarmia, chroni przed chorobami i insektami, wzmacnia system korzeniowy roślin przy współudziale olbrzymiej ilości pożytecznych mikroorganizmów, w tym mikroorganizmów wytwarzających trwałą próchnicę oraz wiążący AZOT z powietrza –azotobakter
ASTVIT sypki - stosowanie: wyprodukowany wyłącznie z surowców naturalnych, uniwersalny, 100% naturalny koncentrat w proszku do rozpuszczania w wodzie i całorocznego stosowania do wszystkich kwiatów domowych takich jak: storczyki, paprocie, palmy, fikusy, juca, kaktusy, fiołki, azalie i wszystkie inne, oraz wszystkich balkonowych takich jak: pelargonie, surfinie, begonie, gazanie, bratki , itp. - 50g nawozu (około 4 łyżki stołowe) na 10 litrów wody. Przygotowany roztwór odstawić w otwartym pojemniku na kilka godzin i przed podlewaniem wymieszać. Od wiosny do jesieni używać przy każdorazowym zapotrzebowaniu podłoża w wodę (około 2 razy w tyg.). W okresie zimowym zmniejszyć dawki o połowę a przy niektórych roślinach do 1/4 (o ile w ogóle wymagają nawożenia). Stosując dawki zgodnie z instrukcją nie ma możliwości przenawożenia.
MOŻNA RÓWNIEŻ JEDEN RAZ W MIESIĄCU NAWÓZ WSYPAĆ DO DONICZEK I WYMIESZAĆ Z ZIEMIĄ W ILOŚCI JEDNEJ PŁASKIEJ ŁYŻKI STOŁOWEJ NA ŚREDNIĄ WIELKOŚĆ DONICZKI.
W ogrodach w postaci sypkiej i płynnej dla wszystkich roślin warzywnych, krzewów, drzew ozdobnych, sadowniczych oraz trawników i traw pampasowych. W uprawie towarowej jako pożywkę hydroponiczną: 1kg sypkiego nawozu zalać 5l wody, po 30 dniach rozcieńczyć 1:20 i stosować do oprysku roślin, uprzednio przelać przez sito mleczarskie a 1:40 poleca się do zasilania – szczególnie dla roślin uprawianych na części nadziemne jak: pomidor, fasola, pietruszka zielona, sałata, ogórek, groszek, róża, oraz wszystkie kwiaty. Drugi sposób polega na wprowadzeniu do gleby koncentratu w proszku i podlewaniu samą wodą w zależności od potrzeb wilgotnościowych. Sposób ten zaleca się dla roślin uprawianych na części rozwijające się w podłożu, w gl